У Spotify з’являться персоналізовані плейлисти, які створює ШІ

Опубликовано: 09.04.2024 10:44

Spotify запустив бета-версію нової опції зі штучним інтелектом, що дозволяє користувачам створювати плейлисти на основі письмових підказок. Про це повідомляє TechCrunch .

Спочатку функція буде доступна користувачам пристроїв на Android та iOS у Великій Британії та Австралії. Але найближчими місяцями географія опції буде розширюватися.

Завдяки новій опції на основі ІІ користувачі зможуть створювати кастомніші плейлисти. Підказки можуть стосуватися будь-яких місць, видів діяльності, кіногероїв, тварин тощо.

Функцію можна знайти у вкладці «Ваша бібліотека» в застосунку Spotify, натиснувши на кнопку «плюс» (+) у верхньому правому куті екрана. З’явиться спливаюче меню, що показує AI Playlist як нову опцію поряд з існуючими опціями Playlist і Blend.

У Spotify пояснюють, що найкращі плейлисти можна створити за допомогою підказок, які містять поєднання жанрів, настроїв, виконавців і десятиліть. Після створення плейлиста користувачі можуть використовувати ШІ, щоб вдосконалити кінцевий результат.

У Spotify кажуть, що використовують великі мовні моделі (LLM), щоб зрозуміти наміри користувача. Потім стримінг застосовує свою технологію персоналізації – інформацію про історію та вподобання слухача – щоб завдяки штучному інтелекту створити персоналізований плейлист.